Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на ремъци и филтри GT

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на ремъци и филтри GT

Здравейте колеги.
    Скоро купих Alfa Romeo GT и съм нов във форума.

Сега трябва да сменям ремъци, филтри, роки, масло и т.н., номи казаха че с ангренажния ремък трябва да сменя и водната помпа.
    А сумата хич не е малка. Въпроса ми е , наистина ли трябва да се сменя и водната помпа заедно с ангренажния ремък ?

По предписание на производителя помпата се сменя на две смени на ремъка ли беше.... нещо такова. По принцип е хубаво да се смени, но ако не искаш няма проблем. Най-много да се наложи после да я сменяш след време. Това е твой личен избор.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от tryncho Покажи съобщение
      Здравейте колеги.
      Скоро купих Alfa Romeo GT и съм нов във форума.

Сега трябва да сменям ремъци, филтри, роки, масло и т.н., номи казаха че с ангренажния ремък трябва да сменя и водната помпа.
      А сумата хич не е малка. Въпроса ми е , наистина ли трябва да се сменя и водната помпа заедно с ангренажния ремък ?
      По-добре сменяй,ако не се лъжа не е и голяма сума 50-70 лева,оригинална около 60 евро.
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Задължително смени и водната помпа. На дълъг път да ти направи "възглавница" е неприятно, а гарнитурата е най-малкия проблем който може да ти отвори.
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

За мен водната помпа е комсуматив... така, че
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Мерси за отговорите.

Смених всичко наведнъж и вече карам по-спокойно

Comment

Браво, правилно решение си взел, сега си джиткаш спокойно
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                Браво, правилно решение си взел, сега си джиткаш спокойно
                Eй,Живко,обухте човека и водна помпа да смени,страшни сте!!! Като те видя в сервиза ще почерпя. И с тоя фритюрник,къде ми пишеш за GT? Ми то,тема нема без тебе. 4000 мнения???То има ли толкова части една алфа?Майтап,станаха 2 бири!А,на мнението,че на две смени на ремъка на алфа 2-ра употреба се сменя водна помпа,препоръчвам смяната на самата алфа!!!
                Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
                  Eй,Живко,обухте човека и водна помпа да смени,страшни сте!!! Като те видя в сервиза ще почерпя. И с тоя фритюрник,къде ми пишеш за GT? Ми то,тема нема без тебе. 4000 мнения???То има ли толкова части една алфа?Майтап,станаха 2 бири!А,на мнението,че на две смени на ремъка на алфа 2-ра употреба се сменя водна помпа,препоръчвам смяната на самата алфа!!!
                  Радииии пил си
                  Поне на 120 000км ще да е това GT, тей че крайно наложително е да се смени тая помпа, че в лятото за секунди стрелката отива в червено в един момент...знаеш кой е той
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Колегата си е сменил вече каквото трябва. Хайде стига с остроумията.

Comment

Working...
                    X